Stichting Weidegang

Huisstijl & website-concept voor, in totaal drie websites voor deze Hollandse, groene klant.

Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen. Stichting Weidegang heeft als doel de "zichtbaarheid van koeien in het Nederlandse landschap te stimuleren door weidegang te ondersteunen." Buurman & Buurman vindt dit een tof doel! Wij zijn dan ook trots op niet één, ook geen twee, maar DRIE websites die we voor de Stichting Weidegang hebben mogen ontwikkelen.

1. Consumentenwebsite Stichting Weidegang

http://stichtingweidegang.nl
Stichting Weidegang biedt alle melkveehouders van Nederland de mogelijkheid door middel van een externe adviseur, de 'WeideCoach', in de buurt een adviesrapport op te laten maken om de koeien de wei in te laten gaan. Ook kun je via de website een aanvraag indienen voor een spreker of een FarmWalk.

2. Website Weidemelklogo

http://www.weidemelk.nl
Via deze site kunnen geïnteresseerde melkveehouders en zuivelbedrijven informatie vinden over de voorwaarden voor een Certificaat Weidegang. Want alleen dán mogen zij het Weidemelklogo op hun producten zetten.

3. Procesmanagement website (online dienstverlening)

Website afgeschermd voor publiek
Als een aanvraag via de consumentenwebsite binnenkomt, start hier de communicatie tussen WeideCoach, melkveehouder en Stichting. Het systeem regelt het proces en stuurt aan via automatische e-mails. De stichting kijkt vooral mee en haalt management-informatie uit de site.

Samenwerking

 • Concept, techniek & interface: Buurman & Buurman
 • Techniek & database: MessingMedia
 • Tekst & inhoud: Stichting Weidegang

Week van de Amateurkunst

Website & Agenda-app voor liefhebbers

De jaarlijkse Week van de Amateurkunst (WAK) is hét evenement voor iedereen met passie voor amateurkunst. Tijdens deze week tonen amateurs hun kwaliteiten en maken ze kennis met andere liefhebbers van amateurkunst. Bovendien is iedereen uitgenodigd om dit plezier met hen te delen. Sympathiek, bottom-up, laagdrempelig, emanciperend. Bij uitstek een klus voor Buurman & Buurman.

Website

http://www.waknederland.nl
De WAK website nodigt amateurkunstenaars uit om deel te nemen aan de Week vd AmateurKunst. Dit op verschillende manieren en niveaus. Een nieuwsbrief is er om op de hoogte te blijven. De downloadbare ´toolkit´ is bedoeld voor eenvoudige verspreiding van WAK publicatiemateriaal. Via een inschrijfformulier kun je je opgeven voor de WAK. Tenslotte is er ook een inloggedeelte voor coördinatoren. Zij beheren hier hun eigen WAK-evenementen.

App agenda WAK 2014

Deze app toonde per deelnemende gemeente alle WAK-activiteiten in 2014. Superhandig voor bezoekers en deelnemers.

Samenwerking

 • Vormgeving: L5
 • Techniek & database: MessingMedia
 • Concept, techniek en interface: Buurman & Buurman

BedrijfsAikido Nederland

Logo, huisstijl, website & banner voor emancipatie- & assertiviteits-initiatief Bedrijfsaikido Nederland.

Aikido is al heel lang de favoriete verdedigingskunst van Buurman. Aikido betekent ‘De weg van de samenvloeiende krachten'. Stichting Bedrijfsaikido Nederland is een gilde van aikidoka’s welke beroepsmatig aikido inzetten als trainer, coach of instructeur.

‘AI’ - Harmonie

Een mede-Aikidoka zat om een website verlegen. Buurman & Buurman stond hem met raad en daad terzijde. Neem het leven zoals het komt.

‘KI’ - Energie

De tevreden Aikidoka werd een enthousiaste klant en zo wierp Karma ons BedrijfsAikido Nederland als klant in de schoot. Wat een persoonlijke gunst niet vermag?! De on- en offline communicatie voor Bedrijfsaikido Nederland hebben we van de grond af opgebouwd.

‘DO’ - De Weg

http://bedrijfsaikido.nl
Met Bedrijfaikido op ons pad voerde de weg ons langs een logo met lef & zen, huisstijl, website & displaybanners, te gebruiken op evenementen en bij de Bedrijfsaikido presentaties.

Samenwerking

 • Strategie, content, rust, kalmte en gezondheid: Bedrijfsaikido Nederland
 • Fotografie: Sachien Raghoe
 • Strategie, concept, vormgeving, techniek: Buurman & Buurman

Kiekeboe Kinderfeest

Knallen met een ultra-opgewekte site voor kinderfeesten en partijen.

Kinderen schminken is voor Saskia destijds begonnen als een passie. Nu geeft Mevrouw Timmermans leiding aan een internationaal bedrijf. Buurman & Buurman heeft veel respect voor deze do-it-or-die mentaliteit. Wij waren trots om voor Saskia aan de slag te kunnen gaan. Het begon met de website 'Kiekeboe Kinderfeest'. Spoedig volgde een webshop. Sinds 2012 is Saskia ook officieel importeur van (professionele schmink fabrikant) Mehron voor heel Europa! Buurman & Buurman droeg zijn steentje bij. Ja natuurlijk!

Website Kiekeboe Kinderfeest

http://www.kiekeboe.nl
Website voor de core-business, kinderen schminken. Tijgers & Prinsessen, Leeuwen & Leguanen of een tattoo van een tros bananen. Al spoedig uitgebreid naar knutselen op niveau naar workshops naar bedrijfsfeesten etc.

Website Mehron

http://www.mehron.nl
Een sobere "Wie, Wat en Waar?"-website voor Saskia, als zijnde importeur van Mehron producten voor Europa. Verkoop- en contactinformatie voor fervente gebruikers van Mehron-producten.

Samenwerking

 • Drive, energie, strategie, tekst & beeld Saskia Timmermans
 • Concept, techniek, realisatie Buurman & Buurman

PeeWee

Landelijke & Internationale website voor duurzaam kattenbak-systeem met dubbele bodem. (De kattenbak, niet de websites...)

Met PeeWee wordt het verschonen van de kattenbak simpel, veilig en duurzaam. Dit Zweedse kattenbaksysteem werkt met twee lagen, één laag met houtkorrels en één laag, de onderbak, met zaagsel. Een duurzaam systeem voor milieubewuste kattenvrienden. Wij verzorgden samen met Laurens Morel de online representatie van PeeWee.

Internationaal

http://www.peeweeinternational.eu
Informatieve product-website in meer dan tien talen met contact-informatie van verkooppunten en distributeurs in Europa. Een speciale inlogmogelijkheid voor groothandels maakt bestellen van kattenbakken, houtkorrels en zaagsel eenvoudig en snel.

Nederland

http://peeweenederland.nl
Ook maakten wij de Nederlandse website van PeeWee. Met de storelocator. Hiermee vinden kattenvrienden de dichtstbijzijnde winkel met PeeWee producten. 

Samenwerking

 • Huisstijl: Diana Beekvelt
 • Vormgeving website: Morel Studio
 • Advies en techniek websites: Buurman & Buurman

Hier gaat Buurman & Buurman all-out!