Stadsmuzikanten is een swingende muzikale dag voor kinderen en volwassenen waarin het maken, beluisteren en beleven van muziek centraal staan.

In opdracht van de Stormfabriek verzorgt Buurman & Buurman de jaarlijkse publiciteit voor deze muzikale dag in Wijkcentrum 't Klooster in Rotterdam Noord.

Publiciteit

Wij maakten op basis van het ontwerp van Eva Wijers een huisstijl voor printed media van De Stadsmuzikanten. Met onder andere: een coole banier, de poster, een flyer om rond te delen op alle scholen Rotterdam Noord, de bewegwijzering in en om 't Klooster, entreekaarten en een stempelkaart, zodat kinderen aan alle onderdelen konden deelnemen.

Website

Single-page website voor Stadsmuzikanten
Nieuw is een kleine maar fijne website. Op basis van de huisstijl maakten wij een single-page website ter promotie en als centraal informatiepunt over Stadsmuzikanten. Hier staan de laatste updates van het programma, contact-informatie en kunnen bezoekers de foto's van voorgaande edities bekijken.

Samenwerking

 • Organisatie & concept: Stormfabriek
 • Publiciteit: Buurman & Buurman
 • Vormgeving: Eva Wijers
 • Muziek workshops: Muziekcentrum Noord

Anno Hillegonda is een avontuurlijke tocht over water en over land waarin de geschiedenis van Hillegersberg-Schiebroek centraal staat.

In opdracht van de Stormfabriek heeft Buurman & Buurman de publiciteit verzorgd voor dit festival over de lokale geschiedenis van Rotterdam Hilligersberg & Schiebroek.

Publiciteit

Wij maakten naar aanleiding van het ontwerp van Nienke Van Look een huisstijl voor de website & printed media. Het publiciteitsmateriaal bestond uit posters, folders & advertenties voor lokale dagbladen. Wij zeefdrukten het logo op schorten ter illustratie van de legendarische reuzin Hillegonda die met zand uit haar schort Hillegersberg zou hebben gesticht.

Website

Responsive website voor Anno Hillegonda
Op basis van de huisstijl maakten wij een uitgebreide website ter promotie en als centraal informatiepunt over het festival. Hier kunnen bezoekers de kaart met alle locaties raadplegen, de laatste updates volgen van de programma-onderdelen en ook een schat aan historische achtergrondinformatie raadplegen.

Fotoreportage

Voor het eerste heeft Buurman & Buurman ook een fotoreportage gemaakt van dit evenement. Op de acht verschillende locaties waren uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Alle theater-acts, doe-het-zelf activiteiten en informatiepunten van dit festival zijn met deze fotoserie aan het voetlicht gebracht.

Samenwerking

FiberCore Europe

Onze oudste klant, FiberCore Europe, is ook onze meest innovatieve. FiberCore Europe maakt kunststof bruggen en dragende constructies. Jan & Simon zijn dus écht bruggenbouwers. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Website

FiberCore Europe website
Een knappe en informatieve website over de mogelijkheden en toepassingen van FiberCore producten, gericht op beslissers in de civiele sector. De website toont tevens alle gerealiseerde projecten op een interactieve kaart. Voor Buurman & Buurman een langdurige, vruchtbare samenwerking met 'goed volk'.

Innovatie-achterstand

Infracore website
Spin-off van de FiberCore website was deze 'mini-site' voor het product InfraCore Inside. Om met een innovatief product verschil te kunnen maken in de behoudende realiteit van de bouwwereld, moet een informatiekloof worden overbrugd. Op deze website worden de innovatieve nieuwe materialen en kostenbesparende werkwijzen van InfraCore duidelijk toegelicht.

Samenwerking

 • Concept & vormgeving: L5
 • Logo: Maaike Wijnands
 • Tekst & beeld: FiberCore Europe
 • Concept & techniek: Buurman & Buurman

De Kijk-Kubus is een ingerichte museumwoning in het Blaakse Bos, speciaal ontworpen en gemaakt om de bezoeker een indruk te geven hoe in een kubuswoning geleefd wordt.

De kubuswoningen in Rotterdam trekken al sinds 1984 veel bezoekers naar de stad. Het ontwerp van de gekantelde kubussen op palen die samen het Blaakse Bos vormen is van de Nederlandse architect Piet Blom. Voor veel (buitenlandse) gasten die de kubuswoningen komen bekijken biedt de museumwoning een extra ervaring; hoe is het om in zo'n opmerkelijk huis te wonen.

Powered by Buurman & BuurmanMade by Buurman & Buurman

De oude site was niet meer up-to-date qua techniek & inhoud. Als Rotterdam partner van de Kijk-Kubus Museumwoning sponsorde Buurman & Buurman de nieuwe website. 

Website

Responsive website voor de Kijk-Kubus Museumwoning
Wij ontwikkelden samen met de Kijk-Kubus / Stichting "Het Blaakse Bos" een responsive website. Het rijke beeldmateriaal van de Kubuswoningen heeft een hoofdrol gekregen en zo vormt de site nu een mooi visitekaartje voor dit unieke museum en daarmee ook voor de stad Rotterdam. Voor bezoekers van de Kijk-Kubus is het nu eenvoudig om de locatie, achtergrondinformatie en de achterliggende geschiedenis en ontwerpfilosofie van het Blaaks Bos te raadplegen... (en te delen op hun social media)

Samenwerking

 • Tekst & Beeld: Kijk-Kubus / Stichting "Het Blaakse Bos"
 • Samenstelling & Redactie: Ed De Graaf
 • Ontwerp, Techniek & Hosting: Buurman & Buurman

ZangExpress

Website voor creatief educatie-initiatief van muzikaal duo.

ZangExpress is het initiatief van Vashti de Caluwé en Melissa ‘t Hart. Hun passie is: anderen in staat stellen om ook te kunnen wat zij zelf het liefste doen... zingen! Buurman & Buurman heeft voor Vashti en Melissa met passie gedaan wat wij het liefste doen: websites maken!

Website

http://www.zangexpress.nl
De site van ZangExpress is bedoeld voor iedereen die met kinderen werkt. Op de site kunnen docenten liedjes en lesmateriaal vinden en trainingen volgen tot muziekambassadeur voor hun school.

Een deel van de server hebben we ingericht zodat filmpjes van de website ge-streamd kunnen worden naar tablet of digibord. 'n Soort "ZangTube" zeg maar.

Samenwerking

 • Strategie: ZangExpress, Buurman & Buurman
 • Logo & Huisstijl: Iggy 't Hart
 • Liedjes & teksten: ZangExpress
 • Website: Buurman & Buurman

Hier gaat Buurman & Buurman all-out!